KEF 104/2 reparation

KEF er bl.a. kendt for deres specielle koblede basenheder, som er direkte forbundede med en alustang. Enhederne i disse højttalere har to kantophæng hver: Ét i yderkanten som normalt, og ét lille i midten hvor alustangen går igennem. Begge typer ophæng smuldrer med alderen, og bør udskiftes nu på mange af disse modeller. Mellemtonerne har en anden type kantophæng, og holder længere. Disse højttalere er lidt komplicerede at adskille (og samle igen), men det kan sagtens lade sig gøre at reparere dem. Her er fotos fra rep. af et sæt KEF 104/2, som har 8″ basenheder.

Delefiltrene på disse fungerede stadig ok, så dem lod vi være. Men ellers bør man generelt udskifte alle kondensatorer af elektrolyt-typen når de er over 20 år gamle – i hvert fald hvis man vil have den bedst mulige lyd ud af højttaleren.

2 Comments

  • Glenn Ollvid

    hej hvad vi det koste at få lavet sådan et par Kef 104,2 basenheder som er vist på jeres foto, det er lige det der galt med mine hvad vil det koste at få det lavet hos jer ???

    • Jonas - Audioberg Post author

      Hej, udskiftning af alle 8 kantophæng (skumkanter) som vist ovenover, koster 2950 kr alt inklusiv. Dvs. jeg adskiller og samler højttalerne, og afprøver dem også inden aflevering. Ved samme lejlighed checker jeg delefiltrene, og skulle der være nogle problemer der, aftaler vi nærmere hvad der skal gøres ved det. Mvh Jonas.

Leave a Comment